NAGY?RADI T?LT?TT GOMBA
sponsored links
Egy erd?lyi bar?tn?mt?l kaptam ezt a receptet , ami egyszer? ?s nagyon finom.
A juhtur? karakteres ize a gomba selymess?g?vel j? p?rosit?st, amit a s?lt t?p?rty? vagy bacondarabok tesznek t?k?letess?.
Hozz?val?k:
50 dkg gomba ( n?lam barna sampinyon )
25 dkg juht?r?
10 dkg szalonna
1 toj?s
2 dl tejf?l,
5 dkg zs?r,
s?,
t?r?tt bors.
kapor (elhagyhat? )
Elk?sz?t?se:
A szalonn?t apr? kock?ra v?gjuk ?s j?l kis?tj?k. A kis?lt zsirb?l a t?p?rty?t kivessz?k ?s f?lretessz?k.
A gomb?t j?l megmossuk t?nkj?t kivessz?k ?s a kis?lt f?st?lt zsirral v?konyan kizs?rozott j?nai t?lba tessz?k. A gomb?kat kalapj?val lefel? ford?tva, s?val, borssal ?zes?tve forr? s?t?ben 5-8 percig el?s?tj?k.
A gombat?nt?nk?ket k?s?bb levesbe felhaszn?lom majd.
A juht?r?t lehet kaporral izesiteni majd belekeverni a toj?ss?rg?j?t, ?s a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t. A gomb?t di?nyi nagys?g? t?r?t?ltel?kkel megt?ltj?k ?s forr? s?t?ben 10-15 percig s?tj?k. Ha kedv?nk van tejf?llel meglocsolhatjuk ?n ezt elhagytam. Melegen, a gomb?k tetej?t a kis?lt t?p?rty?vel megsz?rva t?laljuk .
Elk?sz?t?se:
A szalonn?t apr? kock?ra v?gjuk ?s j?l kis?tj?k. A kis?lt zsirb?l a t?p?rty?t kivessz?k ?s f?lretessz?k.
A gomb?t j?l megmossuk t?nkj?t kivessz?k ?s a kis?lt f?st?lt zsirral v?konyan kizs?rozott j?nai t?lba tessz?k. A gomb?kat kalapj?val lefel? ford?tva, s?val, borssal ?zes?tve forr? s?t?ben 5-8 percig el?s?tj?k.
A gombat?nt?nk?ket k?s?bb levesbe felhaszn?lom majd.
A juht?r?t lehet kaporral izesiteni majd belekeverni a toj?ss?rg?j?t, ?s a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t. A gomb?t di?nyi nagys?g? t?r?t?ltel?kkel megt?ltj?k ?s forr? s?t?ben 10-15 percig s?tj?k. Ha kedv?nk van tejf?llel meglocsolhatjuk ?n ezt elhagytam. Melegen, a gomb?k tetej?t a kis?lt t?p?rty?vel megsz?rva t?laljuk .