Müzli házliag - 38. VKF!

2010-11-08

sponsored links



Bevallom, ez az elsõ Vigyázz, Kész, Fõzz!, amire bejegyzést írok! Hétvégén végignéztem, milyen témában indult eddig ez a gasztro-játék (mert ugye nem verseny, csak a magunk és egymás szórakoztatására találta ki 2007. januárjában Chili & Vanilia, aki Zsófi :), úgyhogy úgy döntöttem, én is "beszállok".

Rágódtam egy ideig, hogy milyen étellel nevezzek be, de mivel éppen a hétvégén kapóra jött, hogy müzlit csináltam, így a házilag készült változatával szeretnék most "debütálni".

Ódákat tudnék róla zengeni! :D Én amúgy is nagy müzli-fan vagyok, és így, hogy magam csináltam ---> összeválogattam, pirítottam, légmentes helyre zártam, stb. még sokkal nagyobb katarzist okozott a fogyasztása! Ropogós, friss, és tényleg válogatott összetevõkbõl áll (ez egy reklámszöveg is lehetne, de ez most TÉNY). Gondoltam, még elférne benne egy kis étcsoki darabolva, de azt majd legközelebb, így is tartalmaz mindent, mi szem-szájnak ingere! :)

Megpirítva

Müzli házilag (by becca)

Hozzávalók: 2 bögre zabpehely, 25 g vaj, csipet só, 1 kk. fahéj, 1/4 bögre nádcukor, 1/4 bögre méz,  1 cs. kalifa diákcsemege, 1 tk. szezámmag, 1 tk. lenmag, 1 ek. napraforgómag, 2 bögre kukoricapehely, aszalt füge, szárított "gyufa" alma

Elkészítés: A sütõt elõmelegítjük 160 fokra. A vajat, a mézet és a nádcukrot összeolvasztjuk mikróban, elkeverjük. A zabpelyhet a fahéjjal és a sóval elvegyítjük egy tálban. Ráöntjük a vajas-mézet, és elkeverjük, majd egy sütõpapírral bélelt gáztepsibe tesszük. 10 percet pirítjuk, közben 2-3 percenként megkeverjük, mert hamar túlpirulhat!
Közben kiválogatjuk a diákcsemegét, külön az aszalt gyümiket (a nagyobb darabokat aprítjuk), külön a mandulát, külön a kesudiót és a mogyorót. A mandulát 3 részre vágjuk, és hozzáadjuk a piruló keverékhez. Még 5 percet pirítjuk, közben kevergetjük.
A mogyorót, kesudiót, szezámmagot, lenmagot, napraforgómagot is hozzáadjuk a müzlinkhez, és jöhet még 10 perc pirítás. Ne feledjük 2-3 percenként ismét kevergetni!
Végül a kukoricapelyhet adjuk hozzá, és 5 percre visszatoljuk a tepsit a sütõbe. Ha letelt, kivesszük, és hagyjuk kihûlni! Végül az aszalt gyümiket (sárgabarack, szilva, mazsola, alma, füge) adjuk hozzá!
Jól záródó üvegbe tesszük, hogy ropogós maradjon! Fogyaszthatjuk tejjel, vagy anélkül! Jó étvágyat hozzá! :)



Folytats a blogon ... beccaesasutik.blogspot.com/2010/11/mu...

sponsored links

Keres?s