Mézi light

2010-11-28

sponsored links

Mióta a férjem cukorbeteg lett, kevesebbet sütök, és ha sütök is, azt is úgy természetese, hogy Õ is tudjon belõle enni.

Már régebb óta gondolkodom, hogy hogy tudnék mézes puszit sütni, méz nélkül. Elkezdtem keresgetnoi a neten, és találtam Diabetikus mézet. A közeli Bioboltban volt is, úgyhogy tegnap begyúrtam, ma megsütöttem.

Csak egy problémám van..... Mivel írókázzam???? Azért ilyen meztelenek szegények, mert semmi ötletem, hogy mivel kéne a tojásfehérjét kikevernem, hogy megfelelõ állagú írókát kapjak??

Nincs valakinek valami ötlete???

A Mézik egyébként így készültek:

  •  12,5 dkg diabetikus méz
  • 12,5 dkg tk. rozsliszt
  • 12,5 dkg tönköly liszt
  • 6 dkg nyírfacukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál mézeskalácsfûszer
  • 1 csg sütõpor
  • reszelt citromhéj
A mézet, a vajat, a cukrot összemelegítettem, mikor kihûlt, hozzákevertem a sütõporral elkevert lisztet, a fûszert, a tojást, a citromhéjat. Egyéjszakát a hûtõben pihent.

Ma kinyújtottam, kiszaggattam, és 7-8 perc alatt, légkeverésnél 2 tepsit egyszerre 180 fokon megsütöttem.
Pont olyan, mint az igazi, még meg is keményedett!! 

Folytats a blogon ... snocy.blogspot.com/2010/11/mezi-light...

sponsored links

Keres?s