Mézeskalácsos Túró Rudi torta

2014-01-06

sponsored links

Az ötletet a tavaly kapható volt mézeskalácsos Túró Rudi adta, melyet idén hiányoltam a boltok polcairól, de az is lehet, hogy csak velem nem jött szembe. Nem is baj, mert így határoztam el, hogy idén ez lesz az ünnepi asztal fénypontja, ha édességrõl van szó. Szerintem minden megtalálható benne, amitõl igazán alkalomhoz illõ lehet. A fûszerektõl illatozó mézeskalács, a tejszíntõl könnyed óriási túróréteg és a szánkban roppanó csokoládé. 


Hozzávalók:
30 dkg mézeskalács
20 dkg vaj
10 dkg csokoládé
50 dkg túró
5 dl tejszín
6 evõkanál tejföl
6 evõkanál porcukor
egy fél citrom leve
vanília aroma
2 tasak zselatin fix
Dr. Oetker tortabevonó (ét)

A mézeskalácsot felaprítjuk egy konyhai kés segítségével, közben a vajat és a csokoládét gõz fölött felolvasztjuk, majd az egészet egymással elkeverjük. Elõveszünk egy 23cm-es kapcsos tortaformát, melynek aljában eloszlatjuk a mézeskalácsos alap felét. Ezt követõen összeállítjuk a túrós réteget, melyhez a túrót robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, a vanília aromával és a citrom kifacsart levével. Hozzákeverjük a tejfölt, végül a tejszínnel teljesen felhabosítjuk. Ekkor a zselatin fix-el véglegesítjük a krémünket és a felét rákenjük az alapunkra. Majd erre mehet rá a megmaradt mézeskalácsos réteg és ismételten a túrókrém. Betesszük hûtõbe egy fél órát pihenni. A roppanós csokoládé külsõhöz szintén gõz fölött felolvasztjuk a bevonót és gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. Egy éjszakára állni hagyjuk hideg helyen, hogy a kellõ állagot elérje, majd tálaláskor felmelegített késsel vágunk szeleteket a tetejére, hogy amennyire lehet kiküszöböljük a máz megtörését.

Folytats a blogon ... gasztrosarok.blogspot.com/2014/01/mez...

sponsored links

Keres?s