Mézeskalácsos fûszerkeverékkel ízesített, õszibaracklekvár
sponsored links
Szeretem a mézeskalácsos ízeket,és most az õszibaracklekvárba varázsoltam bele.
Nagyon finom lett.Érdemes egy-két üveggel eltenni a karácsonyi sütemények betöltéséhez.
Ebbõl az adagból 14 db 110 ml kis üveggel lett.
Hozzávalók:
1 kg õszibarack,mag és héj nélkül
2 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
1 evõkanál folyékony édesítõ
1 csomag Haas Quittin cukor stop lekvár zselésítõ
Elkészítése:
A barackoknak,húzzuk le héját és magozzuk ki.
Mérjünk ki belõle egy kilót és turmixoljuk össze.
Keverjük bele a zselésítõt az édesítõt és fõzzük fel.
Adjuk hozzá a mézeskalácsos fûszerkeveréket.
Állandó kevergetés közben fõzzük 5 percig,majd vegyük le a gázról és habozzuk le.
Tiszta steril üvegekbe töltsük,majd lezárjuk az üveg tetejével és két három percre a kupakjára fordítjuk. Amikor teljesen kihûltek,tegyük õket a helyükre.
Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb módon.
Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el.
Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.