Mézeskalács cupcake
sponsored links
Többeteknek megígértem, hogy a héten megpróbálom feltenni az emeletes torta készítésének lépeseit. A képeket még a hét elején elkészítettem, így már csak az alkalmat kell megtalálnom, hogy megírjam a bibliát. Sajnos az élet közbe szólt és a héten már nem fog összejönni. 10 hónapos csemetén kezdödö tüdögyulladással fekszik az ágyban. Már múlt héten eléggé betegecske volt, folyamatosan az orvost jártuk. Mára sajnos egyértelmü lett a diagnózis.
Kis hösként kezeli a betegséget, viszont igényli, hogy anya folyamatosan mellette legyen. Így napközben semmi másra nincs idöm, vele vagyok. Éjszaka meg dolgozom. Jövö héten kedden, szerdán vizsgázom az azt követö napokban viszont mindenképpen neki állok posztnak. Elég hosszú lesz, így készüljetek fel.
A múltkori bejegyzésemben leírtam, hogy hogyan készítettem el a holland mézes süti / kekszet. Ebböl készítettem el ezt a gyors cupcaket. Mivel a keksz ízvilágban leginkább a mézeskalácsunkhoz áll a legközelebb, így abból is nyugodtan elkészíthetitek. A siker garantált!
Mézeskalács cupcake
Tészta hozzávalói:
Kis hösként kezeli a betegséget, viszont igényli, hogy anya folyamatosan mellette legyen. Így napközben semmi másra nincs idöm, vele vagyok. Éjszaka meg dolgozom. Jövö héten kedden, szerdán vizsgázom az azt követö napokban viszont mindenképpen neki állok posztnak. Elég hosszú lesz, így készüljetek fel.
A múltkori bejegyzésemben leírtam, hogy hogyan készítettem el a holland mézes süti / kekszet. Ebböl készítettem el ezt a gyors cupcaket. Mivel a keksz ízvilágban leginkább a mézeskalácsunkhoz áll a legközelebb, így abból is nyugodtan elkészíthetitek. A siker garantált!
Mézeskalács cupcake
Tészta hozzávalói:
150 g rama
150 g barna cukor
3 tojás
50 g víz
150 g liszt
1 tl mézeskalács füszerkeverék
100g mézeskalács (kis darabokra tördelve)
Elkészítés:
1. Melegítsük a sütöt elö 175fokra.
2. A vajat verjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a tojást, vizet, majd a lisztet és a füszert.
Legutoljára fakanállal keverjük bele a mézeskalácsot.
3. Muffin formákba rakjuk a tésztát és 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihülni.
Krém hozzávalói:
140 g tojásfehérje
280 g porcukor
280 g rama
280 g rama
maroknyi mézeskalács
Elkészítés:
1. Egy lábasban felteszünk vizet forralni. A mézeskalácsot konyhai robotgépben összemorzsoljuk.
2. A tojásfehérjét és a porcukrot egy höálló tálban mixerrel kicsit összekeverjük, majd a forró víz felé tesszük a tálat. A mixerrel keverjük, míg a cukor jól felolvad és a krém meleg lesz.
3. Utánna levesszük és addig keverjük míg a fehérje kemény lesz és hülni kezd. Hagyjuk teljesen kihülni.
4. A vaj darabokat beledobáljuk és addig verjük a krémet, míg szép habos nem lesz. (míg nincsennek benne vajdarabok)
5. A mézeskalács morzsát belekeverjük.
6. Díszíthetjük a cupcaket!
Jó étvágyat!