Mézes-mustáros csirkemell
sponsored links
Egyértelmûen állíthatom, hogy a fiam egyik nagy kedvence ez a hús. Szerencsére a lányok is szívesen fogyasztják és nagyon egyszerû az elkészítése is!
Hozzávalók:
csirkemell
olaj
méz
mustár
só
bors
húsleves alaplé
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, én kb 2-3 nagyobb csirkemellfilét szoktam használni. Ezeket enyhén besózom és 2-3 ek. felhevített olajon elkezdem megpirítani (wokkot szoktam használni, hogy bõven legyen helyem a húsok átforgatásához). Amikor a hús már kifehéredett, akkor jó bõségesen meglocsolom mustárral (kb. 5-6 ek-nyit szoktam használni) és kevés húsalaplét öntök rá, megszóróm borssal és többször átforgatva puhára párolom. Amikor már jó sûrû a szaftja és a hús is puha, akkor lezárom, már nem fõzöm. Meglocsolom mézzel és még egyszer átforgatom az egészet, megkóstolom és ha kell akkor még ízesítem. Frissen párolt rizzsel tálalom, a rizs lehet sima vagy zöldséges is!
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg