Márna spárgával, sajtmártással

2010-04-27

sponsored links

Magam is meglepõdtem, hogy a két szép márna ? darabja harminc-harmincöt deka ? összesen alig volt több hétszáz forintnál. Kifilézve persze nem kaptam túl sok húst, de egy könnyû, kétszemélyes vacsorához éppen elég volt.

 
 
A szobahõmérsékletû szeleteket csak az elkészítés elõtt sóztam és kentem meg egy kis olajjal, majd elõbb a bõrös felét sütöttem ropogósra, majd alig egy percet kapott a másik oldal is.
A spárgát összekötve ? az alsó, fás részeket levágva ?, magas falú edényben fõztem roppanósra öt-hat perc alatt úgy, hogy a teteje kilógott a vízbõl.
A sajtmártáshoz egy fél vöröshagymát apróra vágva vajban megfuttattam, majd egy deci alaplében puhára pároltam. Amikor a leve már majdnem elpárolgott, öntöttem rá egy deci száraz fehérbort, majd egy kis forralás után rádobtam egy marék frissen reszelt parmezánt. A végén egy kis mascarpone sajttal sûrítettem be, sóztam, borsoztam, snidlinggel díszítettem.
 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... timoandjulien.blog.hu/2010/04/27/marn...

sponsored links

Keres?s