Már megint spiráloztam
sponsored links
Az úúúgy volt, hogy a jó múltkor vettem egy zöldségspirálozót, de nem volt valami tökéletes. Aztán megláttam egy jobbat és azt is megvettem, ezzel már lehet normális méretû zöldséget is spirálozni. Így született meg a terv, hogy legyen ma ebédre cukkini spagetti. Mert ha az ember lánya 6,5 embernek fõz ebédet, azért meggondolja ezt a spirálozós dolgot. :) Nos, tehát a mai ebéd : cukkini spagetti édesburgonya fasírozottal ( avagy lepénnyel - mert inkább hajaz tehénlepényre mint fasírtra. :D )
Hozzávalók 6 fõ részére: 6 db saláta cukkini, 6 db édesburgonya ( kisebb gumók) 2 szál zöldhagyma, 2 tojás, 10-15 dkg sajt, annyi zabliszt amennyit felvesz a keverék, só, bors, olívaolaj, a tálaláshoz tejföl, kapor és porított fokhagyma.
Elkészítése: A cukkinikat a spirálozó segítségével elõkészítettem, majd forró olívaolajon pár percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert megbarnul, összeesik, stb, nem lesz guszta. Csak annyi ideig kell ( lehet csak 1-2 perc volt) hogy még zöld maradjon és félig roppanós. Utólag sóztam, borsoztam és megszórtam kaporral.
Az édesburgonya lepényekhez elõfõztem a felkockázott édesburgonyákat sós vízben. Leszûrtem, majd összetörtem egy krumplinyomóval. Hagytam kicsit meghûlni, közben lereszeltem a sajtot. Majd a masszába kevertem, az apróra vágott zöldhagymát, 2 tojást, a sajtot és annyi zablisztet, hogy kanállal lehessen szaggatni. Ezt is megkóstoltam, kis sót még elbírt és borsot is. Tapadásmentes serpenyõben nagyon kevés olajon lepénykéket sütöttem belõle. Lehet, ha több lisztet teszek bele, akkor sikerült volna a fasírt forma is, de az íze így is tökéletes lett.
Tejfölt kikevertem egy pici sóval, szárított fokhagymával és kaporral, ezzel tálaltam.
Hozzávalók 6 fõ részére: 6 db saláta cukkini, 6 db édesburgonya ( kisebb gumók) 2 szál zöldhagyma, 2 tojás, 10-15 dkg sajt, annyi zabliszt amennyit felvesz a keverék, só, bors, olívaolaj, a tálaláshoz tejföl, kapor és porított fokhagyma.
Elkészítése: A cukkinikat a spirálozó segítségével elõkészítettem, majd forró olívaolajon pár percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert megbarnul, összeesik, stb, nem lesz guszta. Csak annyi ideig kell ( lehet csak 1-2 perc volt) hogy még zöld maradjon és félig roppanós. Utólag sóztam, borsoztam és megszórtam kaporral.
Az édesburgonya lepényekhez elõfõztem a felkockázott édesburgonyákat sós vízben. Leszûrtem, majd összetörtem egy krumplinyomóval. Hagytam kicsit meghûlni, közben lereszeltem a sajtot. Majd a masszába kevertem, az apróra vágott zöldhagymát, 2 tojást, a sajtot és annyi zablisztet, hogy kanállal lehessen szaggatni. Ezt is megkóstoltam, kis sót még elbírt és borsot is. Tapadásmentes serpenyõben nagyon kevés olajon lepénykéket sütöttem belõle. Lehet, ha több lisztet teszek bele, akkor sikerült volna a fasírt forma is, de az íze így is tökéletes lett.
Tejfölt kikevertem egy pici sóval, szárított fokhagymával és kaporral, ezzel tálaltam.