Málnás õszibaracklekvár
sponsored links
Hozzávalók az õszibaracklekvárhoz:
1 kg õszibarack húsa
ízlés szerint folyékony édesítõ
1 csomag Hass Quittin cukor stop lekvár zselésítõ
Hozzávalók a málnalekvárhoz:
70 dkg málna
ízlés szerint folyékony édesítõ
1 csomag Hass Quittin cukor stop lekvár zselésítõ
Elkészítése:
A baracklekvárhoz mossuk meg a barackokat,húzzuk le héját és magozzuk ki.
Mérjünk ki belõle egy kilót és turmixoljuk össze.
Keverjük bele a zselésítõt az édesítõt és fõzzük fel.
Állandó kevergetés közben fõzzük 5 percig,majd vegyük le a gázról és habozzuk le.
Tiszta steril üvegekbe töltsük,de csak háromnegyed részig!
Tegyük félre kb. 15 percre,és közben fõzzük meg a málnalekvárt.
A málnákat mossuk meg,csepegtessük le és turmixoljuk össze.
Keverjük bele a zselatinport és az édesítõt,majd fõzzük fel.
Állandó kevergetés közben fõzzük 5 percig,majd vegyük le a gázról és habozzuk le.
Az elõzõleg baracklekvárral megtöltött üvegekbe,rátöltjük a málnalekvárt,majd azonnal lezárjuk.
( Nem fordítjuk meg az üvegeket mert összekeverednek a lekvárok!)
Ebbõl az adagból nekem 10 db 110 ml. és 2 db 3 dl üveggel lett.
Befõttes üvegek sterilizálása a legegyszerûbb módon.
Mosogtatógép: A tiszta üvegeket szájukkal lefelé az üres mosogatógépbe helyezzük,a tetõkkel együtt és egy rövid, forró mosóprogramot indítunk el. Mikrosütõ: A kimosott és elöblített, de nedves üvegeket magas fokozaton egy percre mikróba helyezzük. A tetõket forró lobogó vízben fõzzük ki.