Málnás zabszelet
sponsored links
-->
Csak úgy ontja termését a málnabokrunk..nem is bokor, hanem egy igazi málnavészünk lett az évek során, alig gyõzzük szedni.
Minden évben készül belõle dzsem, néhány sütemény, és néhány kiló megy a fagyóba télire.
Minden évben készül belõle dzsem, néhány sütemény, és néhány kiló megy a fagyóba télire.
Hozzávalók:
- 30 dkg zabpehely
- 15 dkg dió
- 1 banán
- 7 dkg kókuszolaj
- 2 evõkanál méz
- csipetnyi só
- 2 evõkanál chia mag
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütõpor
- 30 dkg friss málna
- 4 evõkanál cukor (édesítõt használtam, eritrit és stevia)
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A chia magot 6 evõkanál vízbe áztatjuk, 20 percre.
- A zabpelyhet, meg a diót késes aprítóban finomra aprítjuk. Ezután egy tálban kikavarjuk banánnal, tejjel, kókuszolajjal, mézzel, sóval, sütõporral, illetve a chia magos keverék felével.
- Egy sütõpapírral bélelt kis méretû tepsibe nyomkodjuk a massza felét.
- A málnát összeturmixoljuk cukorral, és a chia magos keverék másik felével, majd a tésztára simítjuk.
- A maradék tésztát rámorzsoljuk, és 180 fokos sütõben 20-25 perc alatt megsütjük.
Megj: Kókuszolaj helyett vajat is használhatunk.