Málnás pohárkrém
sponsored links
Karácsonykor ezt az egyszerû desszertet készítettem - nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.
A ?365 nap vackok nélkül? kapcsán pár megjegyzés: babapiskóta és babapiskóta között elég nagy különbségek vannak, ami az összetevõk listájának hosszát illeti. Érdemes átnézni a csomagolást vásárlás elõtt. Krémsajtból pedig nyilván a zsíros a ?tisztább?, hiszem a csökkentett zsírtartalom azzal jár, hogy zselatinnal és egyebekkel kell összefogni, hogy meglegyen a szilárd állag.
Hozzávalók:
- 1-2 marék mirelit málna, felengedve
- 125 g tejszín
- 250 g krémsajt
- pár kanál porcukor
- 1 evõkanál citrom- vagy lime-lé
- pár kocka fehércsokoládé
- 4-6 darab babapiskóta
A krémsajtot alaposan összekeverem a citromlével és 1-2 kanál cukorral, a tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verem. A tejszínhabot és a málna nagy részét beleforgatom a krémsajtba ? nem kell homogén rózsaszínre keverni. Négy desszertes pohár aljára egy-egy (esetleg másfél-másfél) összetört babapiskótát teszek, és elosztom rajtuk a krémet. A tetejére kanalazom a maradék málnát, és zöldséghámozóval fehércsokoládét forgácsolok rájuk. Pár órára beteszem a hûtõbe.
4 adag lesz belõle.