Málnás márványhab
sponsored links
-->
Érik már a málna, elkészíthetjük ezt nygon gyors és egyszerû kanalaznivalót. Mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók 4 személyre:
- 17 dkg málna
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg cukor (eritrit v nyírfacukor)
- citromfû a díszítéshez
Elkészítése:
- 15 málnát megmossuk, és a cukorral összeturmixoljuk. Ezután egy szitán átpasszírrozzuk, mert csak a pépre lesz szükségünk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd tetszés szerinti desszertes tálkákba egy-egy réteget kanalazunk. Erre egy kevés málnapürét öntünk, melyet márványosan a habba húzogatunk.
- Ismét egy réteg tejszín, majd pedig egy réteg málna kerül.
- Végül a megmaradt málnaszemekkel, és citromfûvel díszítjük. Tálalásig hûtõszekrényben tároljuk.
Tipp: Ha lefagyasztjuk, finom málnafagyi lesz belõle.