Málnás márványhab

2018-06-24

sponsored links


-->


Érik már a málna, elkészíthetjük ezt  nygon gyors és egyszerû kanalaznivalót. Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 17 dkg málna
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor (eritrit v nyírfacukor)
  • citromfû a díszítéshez


Elkészítése: 

  • 15 málnát megmossuk, és a cukorral összeturmixoljuk. Ezután egy szitán átpasszírrozzuk, mert csak a pépre lesz szükségünk. 
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd tetszés szerinti desszertes tálkákba egy-egy réteget kanalazunk. Erre egy kevés málnapürét öntünk, melyet márványosan a habba húzogatunk. 
  • Ismét egy réteg tejszín, majd pedig egy réteg málna kerül. 
  • Végül a megmaradt málnaszemekkel, és citromfûvel díszítjük. Tálalásig hûtõszekrényben tároljuk.
Tipp: Ha lefagyasztjuk, finom málnafagyi lesz belõle.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/06/malnas...

sponsored links

Keres?s