Málnás mini sajttorta
sponsored links
Egy kis nyári finomság :)
Hozzávalók (12 darabhoz): 15 dkg graham keksz, 4 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál citromlé, 30 dkg krémsajt (Philadelphia), 3 + 2 evõkanál porcukor, 2 tojásssárgája, 2 evõkanál liszt, 2 tojásfehérje, pici só, 10 dkg tejcsokoládé, 20 dkg málna, 1 evõkanál vaj.
Elkészítése:
- A graham kekszet villával vagy késes aprítóban darabosra törjük.
- A darabosra tört kekszhez hozzáadjuk a megolvasztott, kihûtött vajat, a citromlét, összedolgozzuk, szilikon muffin formák aljába teszünk 1 ? 1 evõkanállal, jól belenyomkodjuk, 180 fokra elõmelegített sütõben 8 percig sütjük.
- A krémsajtot simára keverjük a 3 evõkanál porcukorral, a liszttel és a 2 tojássárgával.
- A tojásfehérjét a sóval és a 2 evõkanál porcukorral kemény habbá verjük, a krémsajtos masszához forgatjuk.
- Minden kekszes alapra fél málnát helyezünk, majd rákanalazunk 1 ? 1 evõkanál krémsajtos masszát, 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihûlni.
- A kihûlt sajttortákat óvatosan kifordjtjuk a szilikon formákból, a kekszes felükkel felfelé, mindenikre ráhelyezünk 2 málnát, leöntjük a vajjal felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megszilárdulni.