Málnás krémsajtos brownie

2010-11-09

sponsored links


Szülinapi tortát kellett volna sütnöm hétvégére, de nem volt annyi idõm rá, hogy még idõben elkészüljek vele. Az utolsó pillanatban találtam rá erre a receptre aminek nagyon megörültem.
Csoki, málna, mascarpone... csak jó lehet!
Csak ott tévesztettem, hogy nem olvastam végig a receptet (angol nyelven volt) és amikor kivettem a sütõbõl akkor szaladtam végig, ahol is a legvégén szerepelt, hogy altassuk egy éjszakát mielõtt felszeleteljük. Klafi... Fél óra múlva érkeztek a vendégek... :P


Hidegen könnyebben szeletelhetõ, ...a többiek szerint pedig melegen is finom :)



Hozzávalók:

1 csésze liszt
1-1 csésze cukor
200gr margarin, kockákra vágva
200gr étcsoki
150gr málna, fagyasztott
400gr mascarpone
1 tk. vanília aroma
5 tojás


Elkészítés:

Melegítsük elõ a sütõt 175 fokra, sütõpapírral béleljünk ki egy 20X30 cm-es tepsit.
A vajat verjük habosra egy csésze cukorral, adjunk hozzá 3 tojást, keverjük míg egynemû nem lesz. Vízgõz felett olvasszuk fel a darabokra tört étcsokit, hagyjuk hûlni kicsit, majd keverjük a tojásos masszához. 4-5 adagban keverjük hozzá a lisztet, majd öntsük a tepsibe a tészta 2/3-át.
A krémsajtot tegyük keverõtálba, adjuk hozzá a másik csésze cukrot, a két tojást és a vanília kivonatot. Kézi mixerrel keverjük addig míg sima krémet nem kapunk, majd simítsuk a tészta tetejére. A maradék tésztát kanál segítségével merjük a sajtkrémes rétegre és egy villa segítségével keverjük össze márványos mintázatúra. A málnát egyenletesen szórjuk a tetejére.
175 fokon 40-45 percig süssük. Akkor jó, ha már "gumis" a sajtkrém.
Elvileg jó egy éjszakát pihentetni, de legalább azt várjuk meg hogy kihûljön.
Szerintem hidegen finomabb.

Eredeti recept: Cooking for Seven

Folytats a blogon ... samy-bistro.blogspot.com/2010/11/maln...

sponsored links

Keres?s