Málnás kosárka

2010-11-11

sponsored links


a fiam valami pudingost kívánt, és eszembe jutott, hogy van még egy kis málna lefagyasztva. hamar (kb.1 óra alatt) kisült a kosárka.
25 dkg lisztet, 15 dkg margarinnal, 7 dkg cukorral, 1 tojássárgával és csipet sóval összegyúrtam. pihentettem kicsit (15 perc) a hûtõben. 12 darabra osztottam, majd mindegyik darabot belenyomkodtuk a fiammal 12 kiolajozott kosárkába. elõmelegített sütõbe toltam, 180 fokon 13 perc alatt megsült. amíg sült, megfõztem egy zacskó epres pudingot (puncs is lehetne) 4 dl tejjel, 3 evõkanál cukorral. belekavartam még 3 kanál málnát (málnalekvár is jó lenne, ha nincs friss málna). a kihûlt kosárkákat megtöltöttem velük, és díszítettem volna mindegyiket tejszínhabbal, de nem várták meg. nem is baj:P persz mutatósabb lenne friss egész szemû málnával, eperrel, de így is nagyon elégedettek vagyunk a mutter konyhájában....
egyszerû, gyors és mutatós. ajánlom szeretettel.

ui. a receptet az Ízkalauz könyvecskébõl olvastam, és természetesen alakítottam az én körülményeimhez:D

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2010/11/m...

sponsored links

Keres?s