Málnazselés cheescake
sponsored links
A cheescake (sajttorta) elkészítése itt van, annyira jó a recept, hogy semmi értelme újítani.
A tetejére a málnazselét így készítettem:
50 dkg málna
10 dkg cukor
1/2 citrom leve
6 lap zselatin (10g)
Elkészítése:
A málnát a cukorral 10 percig fõzzük, szitán áttörjük, annyi vízzel pótoljuk ki, hogy összesen 5 dl legyen, hozzáadjuk a citromlevet és pár percig ismét a tûzre tesszük.
A zselatinlapokat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsvarjuk és a forró, de már nem rotyogó málnapüréhez adjuk, jól elkeverjük.
Amikor langyosra hûlt ráöntjük a sajttortára, hagyjuk megdermedni.
A fényképen szereplõ nyalókákkal díszítettem.
Reteta cheese cake-ului aici.
Pentru jeleul de zmeura:
500 g zmeura
100 g zahar
1/2 zeama de la lamaie
6 foi de gelatina (10g)
Fierbem cca 10 minute zmeura cu zaharul si cu zeama de lamaie, stercuram prin sita, completam cu apa, cantitatea de piure de zmeura sa fie 500 ml, mai ferbem cateva minute.
Inmuiem foile de gelatina cca 10 minute in apa rece, stoarcem si adaugam in piurelul de zmeura fierbinte, amestecam bine.
Dupa ce se raceste turnam pe tort, lasam sa se inchege bine.
A tetejére a málnazselét így készítettem:
50 dkg málna
10 dkg cukor
1/2 citrom leve
6 lap zselatin (10g)
Elkészítése:
A málnát a cukorral 10 percig fõzzük, szitán áttörjük, annyi vízzel pótoljuk ki, hogy összesen 5 dl legyen, hozzáadjuk a citromlevet és pár percig ismét a tûzre tesszük.
A zselatinlapokat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kicsvarjuk és a forró, de már nem rotyogó málnapüréhez adjuk, jól elkeverjük.
Amikor langyosra hûlt ráöntjük a sajttortára, hagyjuk megdermedni.
A fényképen szereplõ nyalókákkal díszítettem.
Reteta cheese cake-ului aici.
Pentru jeleul de zmeura:
500 g zmeura
100 g zahar
1/2 zeama de la lamaie
6 foi de gelatina (10g)
Fierbem cca 10 minute zmeura cu zaharul si cu zeama de lamaie, stercuram prin sita, completam cu apa, cantitatea de piure de zmeura sa fie 500 ml, mai ferbem cateva minute.
Inmuiem foile de gelatina cca 10 minute in apa rece, stoarcem si adaugam in piurelul de zmeura fierbinte, amestecam bine.
Dupa ce se raceste turnam pe tort, lasam sa se inchege bine.