Málnakrémleves

2010-07-30

sponsored links

Ez a leves rém egyszerû, de azt hiszem ebben rejlik a tökéletessége. Mivel a fahéj-szegfûszeg párost kezdtem megunni, így kihagytam belõle és pár csepp mandulakivonattal helyettesítettem. Hihetetlenül finom íze lett!


Hozzávalók (2 személyre)
  • 60 dkg málna
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 250 g natúr joghurt (semmi reklám, de én az édesfehéret szeretem..) 
  • 3 dl tejszín
  • pár csepp mandulakivonat 
A málnát a vízzel együtt feltettem egy lábasba forrni. Miután teljesen megpuhult, botmixerrel pürésítettem és átpasszíroztam. A tejszínt elkevertem a joghurttal, majd apránként a kihûlt málnaléhez adtam. Pár csepp mandulakivonatot is tettem bele, majd újraforraltam a cukorral együtt. (Én elég édesszájú vagyok, úgyhogy ha nem csal az emlékezetem 8 evõkanállal tettem bele - de ez tényleg csak ízlés kérdése.)


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/07/malna...

sponsored links

Keres?s