Mákosguba karamellizált citromszeletekkel
sponsored links
Idén a citrom kíséri a mákot: a sodóba is citromhéj és limoncello került.
A mákos gubát két dolog miatt nem tudom megunni: egyrészt azért, mert egy évben egyszer készítem el, másrészt azért, mert minden évben belecsempészek valami apró újdonságot az eredeti receptbe. Ez a hagyományos ebéd december 24-én - elvileg halászlé elõzi meg, de a tradíció ezen része mára inkább a halleves kategóriájára egyszerûsödött (hosszú évek után bevallottuk egymásnak családilag, hogy valójában senki nincs oda a halászléért...).
Elkezdtem a karácsonyi receptek kipróbálását - nem utolsó sorban azért, hogy még a héten felkerülhessenek a blogra, de egyúttal elkezdtem feltölteni a mélyhûtõt is azokkal a félkész ételekkel, melyeknek nem árt a fagyasztás. Úgy tûnik, kitört rajtam valamiféle szolid citrom-mánia, amit az indított el, hogy megtaláltam a tavalyi limoncello és arancello maradékát, aminek úgy megörültem, hogy most mindenbe ezeket teszem.
Szóval: az idei mákos guba valójában a hagyományos recept szerint készül, csak tálalás elõtt karamellizált citromszeletek kerülnek a tetejére, és meglocsolom a citromos karamellöntettel is. Karácsonyra egy limoncellós vaníliasodó fogja betetõzni az asztali örömöket.
Hozzávalók:
3 db 25 cm hosszú gubakifli (készen is kapható) ...