Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma
sponsored links
Nagyon egyszerû, olcsó, gyors és finom nassolnivaló. És így az ünnepek után jólesik egy kis egészséges, nem túl édes desszert.
Hozzávalók:
8 db közepes alma
25 dkg metélt tészta
20 dkg mák
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vörösáfonya
2-3 ek. kókuszzsír
Almánként 1-2 ek. szójajoghurt
Elkészítés:
Hozzávalók:
8 db közepes alma
25 dkg metélt tészta
20 dkg mák
10 dkg barna nádcukor
10 dkg vörösáfonya
2-3 ek. kókuszzsír
Almánként 1-2 ek. szójajoghurt
Elkészítés:
Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy, hogy egyben maradjanak az almák. A tésztát kifõzzük, a mákot megdaráljuk, és a cukorral összekeverjük. Hozzákeverjük a kifõtt tésztához, beleszórjuk a vörösáfonyát, és a kivájt almabelekbõl hasznosítható részeket. Megtöltjük az almákat, mindegyik tetejére kanalazunk a szójajoghurtból, majd kókuszolajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 25-30 perc alatt kisütjük.