Mákos süti
sponsored links
Kedves levelet kaptam a fb. Eva Kovacs-tól, aki Hollandiában él.
Többet között a következõ állt benne:
"egy mákos süti receptjét szeretném átadni neked:
4 tojás, 200 g liszt, kis pohár olaj (kb 1 dl), kis pohár almaszósz, 100 g barna cukor, 100 g cukor,
pici só, 2 kiskanálnyi sütõpor, 150 g darált mák, kevés dió darabokban, egy kis mazsola.
egy nagyobb tálban összekeverni a tojásokat, cukrot, almaszószt és az olajat belekeverni
majd a több száraz hozzávalóval jól tovább keverni.
40 perc alatt megsütni egy jó meleg sütõben.
a mák helyett szoktam répát használni és az is pontosan olyan finom.
érdemes kipróbálni -esetleg a cukor helyett valami alternatívát használva"
Kedves Eva -pici változtatással- elkészítettem :)
Nagyon finom, pont ahogy írtad. Köszönöm szépen <3
Az almaszósz helyett nagyon apróra reszelt almát tettem bele,
a cukor mennyiségét ízlésünkhöz igazítottam,
került bele citromhéj,
illetve leöntöttem citromos mázzal.
Mákos süti
Hozzávalók
4 db tojás
120 g nádcukor
pici só
100 g olaj
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
100 g finomra reszelt alma
200 g liszt
2 tk sütõpor (1/2 cs alnatura-dm)
150 g darált mák
50 g aranymazsola
50 g felezett dió
máz
1/2 citrom leve
pár deka porcukor
1 tk egész mák
A sütõt bekapcsoltam 175 fok légkeverés), egy szilikon sütõformát elõkészítettem.
Az almát megtisztítottam és a legkisebb lyukú reszelõn lereszeltem.
A tányért sarkára fordítottam, hogy a leve lecsorogjon (nem nyomtam ki).
A tojásokat felütöttem, majd a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sót, végül az olajat.
Belereszeltem a citrom héját.
A sütõport, diót, mazsolát elkevertem a liszttel, majd hozzáadtam a mákot is.
Összeállítottam a tésztát.
A tojásos masszához adtam a reszelt almát, kissé összeforgattam,
majd hozzáadtam a száraz hozzávalókat.
A sütõformába igazítottam, majd az elõmelegedett sütõbe raktam, rögtön egy tepsit tettem föléje.
Ahogy Eva írta :) 40 percet hagytam a sütõben.
Rácsra téve hagytam kihûlni.
A citrom ujjaim közt átszûrt levéhez annyi porcukrot kevertem, hogy még folyós massza legyen.
Ezt csorgattam a sütire, majd ami lefolyt, újra rácsorgattam.
Kevés egész mákkal díszítettem a tetejét.