Mákos rétes

2014-01-24

sponsored links







Hozzávalók: 4 réteslap, 6 dkg vaj, 1 evõkanál tejföl ; a töltelékhez: 40 dkg darált mák, 10 dkg darált keksz, 15 dkg cukor, 1,5 dl tej, 3 tojás fehérje, fél citrom reszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor; tetejére: 3 dkg porcukor

Elkészítése: A tejet a kétféle cukorral felforraljuk és a mákot leforrázzuk vele. Mikor kihûlt, hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat és belekavarjuk a kekszet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén beleforgatjuk felét a mákos masszába, majd miután a töltelék fellazult, a másik felét is. A réteslapokat egyenként lekenjük az olvasztott vajjal és egymásra rakjuk õket. A lapok egyik hosszanti oldalára halmozzuk a tölteléket, majd rúd alakban feltekerjük és sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk.  A megmaradt olvasztott vajat összekeverjük a tejföllel és a tetejét lekenjük vele, majd elõmelegített sütõben, 175 fokon, 25-30 perc alatt, ropogósra sütjük. Kicsit hûlni hagyjuk, majd rézsútosan  szeletekre vágjuk és meghintjük porcukorral. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/01/ma...

sponsored links

Keres?s