Mákos parmezános keksz

2011-08-13

sponsored links


Már nagyon régen a kipróbálandók közé került Zizi blogjáról ez a keksz, csak mindig elmaradt a sütése. Hát bánom is, hogy sokáig halasztottam, mert nagyon nagyon finom. Sokszor lesz még nálunk ilyen! Az eredeti receptet meg itt találjátok.
Elsõ sütéskor eléggé figyelmetlenül olvastam el Zizi receptjét, így sikerült is a kekszbe beletenni a tojásfehérjét, holott Zizi tisztán leírta, hogy a tojást szétválasztjuk. No de sebaj, úgy is nagyon finom lett, csak a mák rákenéséhez muszáj volt egy újabb tojásfehérjét elhasználnom :) Mivel a fotóalanyok a kissé átalakított recept alapján készültek, ezért azt írom le, az eredeti receptet megtaláljátok fentebb Zizi blogjában.

Hozzávalók kb. 25 darab 4-5 cm átmérõjû kekszhez:
100 g hideg vaj, felkockázva
100 g parmezán sajt reszelve
100 g tönköly fehérliszt
100 g teljeskiörlésû tönkölyliszt
1 db tojás + 1 tojásfehérje
2-4 ek víz ...

Folytats a blogon ... colorsinthekitchen.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s