Mákos- narancsos torta doTERRA illóolajjal
sponsored links
Igazán finom párosítás a mák a naranccsal, ez a legújabb kedvencem... születésnapra ajándékba készült ez a torta, ízlett az ünnepeltnek is és a vendégeknek is... doTERRA olajokkal most ismerkedem, a vadnarancsnak isteni az illata van, amióta meg van azóta izgatott a dolog, hogy kipróbáljam a konyhában is... ez a torta pont kapóra jött, és nem csalódtam benne, igazán narancsos íze lett a tortának, de mégsem olyan mint a sokszor boltban kapható mû aromás süteményeknek, ez olyan igazian volt narancsos... A finom narancs íz mellett hangsúlyt fektettem a kcal-ák megcsonkítására is, így a cukor egy részét xilitettel helyettesítettem.
Hozzávalók:
7 tojás
7 evõkanál xilit
4 evõkanál darált mák
4 evõkanál liszt
1/2 tasak sütõpor
250 g mascarpone
100 g sajtkrém pl Philadelphia
2 tojás
4 evõkanál xilit
4 evõkanál cukor
ízlés szerint vadnarancs illóolaj doTERRA ( kb 4-5 csepp)
1 vérnarancs leve
2-3 evõkanál narancslekvár
2-3 evõkanál baracklekvár
1 vérnarancs
1 narancs
Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, egy tortaformát kibélelünk sütõpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl a xilittel kemény habot verünk, rendre hozzáadjuk a tojássárgáját, a darált mákot, a sütõport meg a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a sütõpapíros tortaformában készre sütjük... tû próbával ellenõrizzük.
3. Amíg a tészta hûl, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét, a sajtkrémet, a tojások sárgáját, a xilitet, az illóolajat habosra kavarjuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémhez.
4. A narancslevet és a kétféle lekvárt összekavarjuk. A narancsokat megpucoljuk és falatnyi darabokra vágjuk.
5. A kihûlt tortalapot kettévágjuk és az így kapott lapokat megkenjük a lekvárkeverékkel. Aztán a krém felét ráhalmozzuk arra a lapra, amelyik a torta alja lesz. Megszórjuk a narancsdarabokkal, majd rá helyezzük a másik lapot, a lekváros felével lefele. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Csokoládé reszelékkel, naranccsal díszítjük.
6. Fogyasztás elõtt 1-2 órát legalább tartsuk hûtõben...
Hozzávalók:
7 tojás
7 evõkanál xilit
4 evõkanál darált mák
4 evõkanál liszt
1/2 tasak sütõpor
250 g mascarpone
100 g sajtkrém pl Philadelphia
2 tojás
4 evõkanál xilit
4 evõkanál cukor
ízlés szerint vadnarancs illóolaj doTERRA ( kb 4-5 csepp)
1 vérnarancs leve
2-3 evõkanál narancslekvár
2-3 evõkanál baracklekvár
1 vérnarancs
1 narancs
Elkészítés:
1. A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, egy tortaformát kibélelünk sütõpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl a xilittel kemény habot verünk, rendre hozzáadjuk a tojássárgáját, a darált mákot, a sütõport meg a lisztet, óvatosan összeforgatjuk és a sütõpapíros tortaformában készre sütjük... tû próbával ellenõrizzük.
3. Amíg a tészta hûl, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét, a sajtkrémet, a tojások sárgáját, a xilitet, az illóolajat habosra kavarjuk. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan összeforgatjuk a mascarponés krémhez.
4. A narancslevet és a kétféle lekvárt összekavarjuk. A narancsokat megpucoljuk és falatnyi darabokra vágjuk.
5. A kihûlt tortalapot kettévágjuk és az így kapott lapokat megkenjük a lekvárkeverékkel. Aztán a krém felét ráhalmozzuk arra a lapra, amelyik a torta alja lesz. Megszórjuk a narancsdarabokkal, majd rá helyezzük a másik lapot, a lekváros felével lefele. A maradék krémmel bevonjuk a tortát. Csokoládé reszelékkel, naranccsal díszítjük.
6. Fogyasztás elõtt 1-2 órát legalább tartsuk hûtõben...