Mákos csík - U1
sponsored links
Szombat reggel nem ébredtem túl korán, de jó kedvem lett. Totál nosztalgikus hangulatban arra gondoltam, hogy vasárnapra lasagne-t vagy bolognait kellene csinálni. Végül odaálltam Apácska elé és azt mondtam, hogy döntse el: ma mákos csík és holnap lasagne vagy bolognai jó lesz-e? Inkább örülnék, ha lasagne-t választana, az sokkal kompaktabb, jobban lehet pakolni. Mondott valami lekváros meg diós tésztákat, de kivédtem: lekvárost nem szeretem, én amúgy rakott karfiolt eszem, amit meg õ nem szeret, dió meg úgy elfogyott pár hónapja, mintha sosem lett volna itthon. Kapni most nem lehet csak tavalyit, meg daráltat, ami cukrozott, szóval szeresse a mákos csíkot :))) Finoman meggyõztem, hogy az lesz, amit akarok, de azért éreztettem vele, hogy számítok a véleményére. Trükkös, mi? Én csak desszertnek ettem egy kis mákos csíkot, de elaléltam, olyan finom lett.
Mákos csík - U1
Tészta: ha csak a csíkhoz, akkor 100 g liszt+ a nyújtáshoz is kell pár deka, 100 g mastermix, 1 mk. só, 2 tojgli. (más néven tojás, bár egyszer idetalált már így a gúgli a Bodzára :))) ), víz, olaj.
Szórvány: mák és xillit összedarálva, illetve opcionálisan egy kis por alapú édesítõ, akinek nem elég édes a mák.
Készítés: ...