Mákos-almás golyók
sponsored links
Ottisnál meglátni és megszeretni egy pillanat mûve volt. Végtelenül egyszerû desszert, nagyon gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom. Reszelt alma darált háztartási keksszel és kakaóporral elkeverve, finoman fûszerezve-ízesítve, cukrozott darált mákba forgatva. Ottis, köszönöm a receptet, nagyon szerettük ezeket a fincsi kis golyókat. Kis módosítással készült nálam, nagyobb és kevesebb alma, illetve az almák lédússága miatt több darált keksz került bele. Sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 55 darabhoz:
- 5 nagyobb, savanykás alma
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 evõkanál keserû kakaópor
- 2 kávéskanál õrölt fahéj
a forgatáshoz:
- kb. 7-8 dkg darált mák
- kb. 3-4 dkg porcukor
- Az almákat megmostam, meghámoztam és nagylyukú reszelõn tálba reszeltem.
- Hozzáadtam a darált kekszet, fahéjat, átszitált porcukrot és kakaóport, és összekevertem.
- Kis golyókat - kb. 2 dekásakat - formáztam a masszából, amiket a darált mák és porcukor keverékébe forgattam.
- Jól lehûtve kínáltam.