Mák + vaj = mákvaj
sponsored links
Jó pár nappal ezelõtt, darál mákból készítettem máktejet. A szüredéket a napon megszárítottam arra gondolván, hogy majd csak jó lesz valamire. Tegnap reggeli közben eszembe jutott, hogy mi lenne ha a vajjal párosítanám? Az ötletet azonnali megvalósítás követte, és így született meg egy újabb reggeli kence, a mákvaj.
A szárított, darált mákra ráraktam egy adag vajat, és egy csapot teakanál himalaya sót, összekevertem és megkóstoltam, kissé sós lett ezért még jócskán tettem hozzá vajat.
A végeredmény egy újabb kence, amit bármire fellehet használni, pl. kenyér, kalács kenésére, de az ételekbe belekeverve is színesíthetik az elkészítési módozatokat. Az íze nem annyira tömény, mivel már egyszer áztatott és ezáltal nem annyira aromás.
Az ízpróba egy szelet ...