Máglyarakás

2010-05-16

sponsored links



Régen nem szerettem ezt a sütit a tojáshab miatt, ha véletlen ez került a menzára, mert otthon anyum nem csinálta, mindig leszedegettem róla. Aztán eltelt az a 7 év amikor  is átalakult a "rendszerem", mert imádom a pacalt, elõtte rá se bírtam nézni, és ez a tojáshabos csoda is a kedvenceim közé került. (Lehet, ha kipróbálnám már nem útálnám a tökfõzeléket se?)

Hozzávalók:
-125 dkg kalács
-4 közepes alma
-3 dl tej
-4 tojás
-1 vaniliás cukor
-egész fahéj
-lekvár
-6 ek cukor
-margarin
-darált dió (izlés szerint)



Elkészítése: 
Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, és megpároljuk (max 1dl vizet tehetünk alá) egy ek cukorral és fahéjjal. 
 A három tojás sárgáját 4 ek cukorral  és vaniliás cukorral habosra verjük és hozzáadjuk a tejhez, amit folyamatos kevergetés mellett felmelegítünk. Felszeleteljük a kalácsot kisujjnyi szeletekre, és ráöntjük a meleg tejet. Kivajazunk egy tepsit, vagy jénai tálat. (én 28 cm-es tortaformát használtam) Erre fektetjük sorrendbe a kalácsot, az almadarabokat, a diót (dejót) és lekvárral bekenjük az egészet. Ezt 15-20 percig 180 fokon sütjük. Amíg sûl, a tojásfehérjéket 1 ek cukorral habbá verjük  és óvatossan elkeverünk benne egy ek lekvárt.
Ha letelt a sütési idõ, akkor rákenjük a tojáshabot, nem simítjuk el teljesen. Vissza a sütõbe kb 10-15 perc alatt szépen megbarnul a teteje. Talán langyosan a legfinomabb.Vagy mindenhogy:)))




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s