Máglyarakás
sponsored links
- 5 másnapos, kicsit szikkadt kifli
- 6 ek cukor
- 2 vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 100 gr mazsola
- 100 gr darált dió
- 5-6 közepes alma
- 3 ek baracklekvár
A szikkadt kifliket karikázd fel. A cukrot, vaníliás cukrot, tejet, tejszínt és a 3 tojássárgáját keverd össze, és öntsd rá a kifli karikákra. Hagyd állni nagyjából 10 percig, amíg a kiflik magukba nem szívják a folyadékot. Egy tûzálló tálat vékonyan vajazz ki, majd mehet bele a kifli fele. Erre jöhet a darált dió és a mazsola fele. Erre a maradék kifli, majd a maradék dió és mazsola. Az egészet fedd be vékonyra szeletelt almával. 200 C- ra elõmelegített sütõben süsd nagyjából fél óráig. Amíg sül, a tojások fehérjébõl verj kemény habot, add hozzá a baracklekvárt, keverd még pár másodpercig, majd a tojásfehérje habbal vond be a máglyarakást. A sütõt most állítsd 150 C -ra, és süsd még további 15-20 percig, amíg a hab szép aranybarnára nem sül. Ennyi:)Ugye ti is szeretitek?