MÉZES PAPRIÁS CSIREMELL
sponsored links
MÉZES PAPRIÁS CSIRKEMELL
Imádom a csiremellet, mert nagyon ízletes és gyors ételek készíthetõek belõle.. Mostanában gyakran vetem be ezt a fogást, mert én nagyon szeretem.. A csirkemell felébõl ez készül, a másik felébõl pedig ált. tejszínes csirkemell. Paprika szószba kell beleforgatni a kirántott csirkemell darabokat, amihez én mindig az édesanyám által készített papria krémet használom, amit néha én is készítek itthon.
Paprika szósz
A paprika szószt így készíti édesanyám..: 2,5 kg kápia paprika, egy nagy fej hagyma, 3 dkg só, anyukám még tesz hozzá 2_3 erõs paprikát. Feldaraboljuk, feltesszük fõni hogy kenhetõ állagú legyen. Mehet az üvegbe,majd étolajjal lezárjuk.
HOZZÁVALÓK
csiremell
liszt
tojás
piros arany vagy más paprika szósz
fokhagyma
méz
ELKÉSZÍTÉSE
- Egy fél csirkemellet vékonyan felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük, ahol sózzuk, borsozzuk, majd egy tojást ütünk rá és jól összekeverjük.
- Ezután lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
- Egy edényben egy kis olajra darabolt fokhagymát és paprikaszószt (lehet piros arany kb. 1-2 ek) teszünk, amihez egy kis vízet és egy evõkanál mézet teszünk. Ezt is sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kisült csiredarabokat és egy-két percig még együtt sütjük. Tûzrõl levéve megszórjuk szezámmaggal és tálaljuk.
A Facebookon itt tudtok hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints