MÁLNÁS KEVERT SÜTEMÉNY
sponsored links
málnás-joghurtos kevert süti |
Hála a jó égnek, a málna termésemre sem lehet egy rossz szavam sem.
Minden reggelemet a málnabokroknál indítom. Miután telefaltam magam a málnával, utána kezdõdhet a nap.
Most egy szokásos kevert sütiben végezte ez a finomság.
Csak azt tudom ajánlani, hogy feltétlenül próbáljátok ki.
Ági és Andi barátnõimnek is nagyon ízlett. Remélem, hogy nem csak udvariaskodtak ?
Hozzávalók
4 db. tojás
15 dkg cukor
26 dkg liszt
2 dl görög joghurt
1 dl étolaj
1/2 vanílarúd
1 citrom reszelt héja
1/2 cs. sütõpor
1 t.k. szódabikarbóna
35-40 dkg málna
Elkészítés
A négy tojást üsd fel egy nagyobb tálba. Add hozzá a vanília kikapart magjait és a 15 dkg cukrot. (több cukrot is lehet hozzátenni, ha valaki édesebben szereti)
Elektromos habverõvel verd kifehéredésig. Amikor könnyed, habos és legalább a duplája a térfogata, akkor jó.
Öntsd hozzá a joghurtot és az étolajat. Keverd el.
Reszeld hozzá a citromhéjat és szitáld bele a sütõporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
Megint óvatos keverés jön, majd legvégül zúdítsd bele a málnát és azt is óvatosan keverd el a masszában.
Közben a sütõt melegítsd elõ 170 fok légkeverésre.
Egy közepes tepsit bélelj ki benedvesített és összegyûrt sütõpapírral úgy, hogy túllógjon.
Told a sütit a sütõbe és 15 perc után vedd vissza a hõmérsékletet 160 fokra és k.b. 35 perc alatt elkészül. A tûpróba ajánlott.
málnás kevert süti |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is