Mustáros karaj lecsóval
sponsored links
Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj
páchoz:
1 dl olaj
2 ek. mustár
frissen õrölt bors
só
1 kk. fûszerpaprika
Lecsóhoz:
2 db nagyobb tv paprika
2-3 paradicsom
2 fej hagyma
só, fûszerpaprika, kevés olaj
Elkészítés:
A karajt felszeletelem, kicsit kiklopfolom, széleit pedig bevágom, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek. A pác hozzávalóit simára keverem, majd egyenként beleforgatom a hússzeleteket, majd egymásra pakolom a tálban és letakarom. Beteszem a hûtõbe kb. két órára. Közben elkészítem a lecsót. semmi extra nincs benne. Megtisztítom és félkarikára vágom a hagymát. Olajon megfuttatom, majd picit sózom és takaréklángon hagyom, hogy a hagyma megpárolódjon kicsit. Közben a jól megmosott paprikát és paradicsomot vékonyra felcsíkozom. Ha a hagyma már jó, akkor rátszem a másik két hozzávalót. Megszórom kevés fûszerpaprikával, frissen õrölt borssal és még picike sóval. Lefedve fõzöm. Nem kell sok idõ neki. Néha megleverem, s amikor látom, nincs már alatta lé, elzárom. Elõveszem a húst, és felmelegített serpenyõben külön olkja hozáadása nélkül megsütöm a szeleteket. Tálra halmozom a lcsót, és szépen elrendezem tetején a mustáros karajt. Én krumplipürével kínáltam.
Nem túl gyakran veszek karajt, mert számomra elég száraz hús. Rántani is szivesebben használom a tarját. Most azonban gyönyörû karajt vettem az üzletben, amit felszeleteltem, és összedobtam hozzá ezt a mustáros gyors pácot, amivel elértem, hogy a hús puha és omlós maradjon süté után is.
6 szelet csont nélküli karaj
páchoz:
1 dl olaj
2 ek. mustár
frissen õrölt bors
só
1 kk. fûszerpaprika
Lecsóhoz:
2 db nagyobb tv paprika
2-3 paradicsom
2 fej hagyma
só, fûszerpaprika, kevés olaj
Elkészítés:
A karajt felszeletelem, kicsit kiklopfolom, széleit pedig bevágom, hogy sütéskor ne ugorjanak össze a szeletek. A pác hozzávalóit simára keverem, majd egyenként beleforgatom a hússzeleteket, majd egymásra pakolom a tálban és letakarom. Beteszem a hûtõbe kb. két órára. Közben elkészítem a lecsót. semmi extra nincs benne. Megtisztítom és félkarikára vágom a hagymát. Olajon megfuttatom, majd picit sózom és takaréklángon hagyom, hogy a hagyma megpárolódjon kicsit. Közben a jól megmosott paprikát és paradicsomot vékonyra felcsíkozom. Ha a hagyma már jó, akkor rátszem a másik két hozzávalót. Megszórom kevés fûszerpaprikával, frissen õrölt borssal és még picike sóval. Lefedve fõzöm. Nem kell sok idõ neki. Néha megleverem, s amikor látom, nincs már alatta lé, elzárom. Elõveszem a húst, és felmelegített serpenyõben külön olkja hozáadása nélkül megsütöm a szeleteket. Tálra halmozom a lcsót, és szépen elrendezem tetején a mustáros karajt. Én krumplipürével kínáltam.
Nem túl gyakran veszek karajt, mert számomra elég száraz hús. Rántani is szivesebben használom a tarját. Most azonban gyönyörû karajt vettem az üzletben, amit felszeleteltem, és összedobtam hozzá ezt a mustáros gyors pácot, amivel elértem, hogy a hús puha és omlós maradjon süté után is.