Mustáros kacsaszív almás burgonyával
sponsored links
Szeretem a mustáros ételeket, a mustáros pácokat, a mustáros szószokat, mindent ami mustáros. Sõt szerintem a mustárlevest is nagyon szeretném, igaz még nem készítettem, de már egy jó ideje tervezem. Az alábbi ételt még az ünnepek elõtt készítettem, de most így ünnepek után is elfogadnám .
Mustáros kacsaszív almás burgonyával
Hozzávalók: 50 dkg kacsaszív, 1 fej hagyma, 3 evõkanál magos mustár, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, bors, kevés olaj; a körethez: 3 közepes krumpli, 2 alma, 5 dkg vaj, szerecsendió, só.
Elkészítése: Kevés olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, darabokra vágott húst, kevés vizet öntünk alá és fedõ alatt fõzzük. Amikor a leve elfõ, mindig pótoljuk, közben sózzuk és borsozzuk. Amikor puha a hús, hozzáadjuk a mustárt és összerotyogtatjuk vele. Habarást készítünk a tejfölbõl és lisztbõl, majd húshoz öntjük. A körethez a krumplit héjában megfõzzük, meghámozzuk és kockára vágjuk, az almát meghámozzuk szintén kis kockára vágjuk. Egy serpenyõben a vajat felhevítjük, rádobjuk az almát, megforgatjuk, hozzáadjuk a krumplit és megszórjuk szerecsendióval, sóval, és összemelegítjük.