Must?ros lencseleves
sponsored links
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
20 dkg lencse
1 s?rgar?pa
1 petrezselyemgy?k?r
1 k?zepes v?r?shagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 ev?kan?l olaj
2 ev?kan?l paradicsomp?r?
1 k?v?skan?l ?r?lt pirospaprika
1 ev?kan?l must?r
2-3 bab?rlev?l
s?
A r?nt?shoz
2-3 ev?kan?l olaj
1 csapott ev?kan?l liszt
A v?r?shagym?t kock?ra v?gjuk ?s az olajon aranysz?n?re pir?tjuk. Belereszelj?k a fokhagym?t, r?sz?rjuk a pirospaprik?t, majd fel?ntj?k 1 liter v?zzel.
Hozz?adjuk a lencs?t, a karik?ra v?gott z?lds?geket, a bab?rlevelet ?s a paradicsomp?r?t. S?zzuk, ?s lass? t?z?n f?zz?k.
Ha megpuhultak a z?lds?gek, elk?sz?tj?k a r?nt?st (az olajon vil?gosra pir?tjuk a lisztet) ?s bes?r?tj?k vele a levest.
Must?rral ?zes?tj?k ?s az eg?szet ?sszeforraljuk.