Mung?babos z?lds?gragu --- k?ret vagy egyt?l?tel

2020-01-28

sponsored links



A mung?babbal az elm?lt ?vekben ker?ltem k?zelebbi kapcsolatba, de a lelkesed?sem t?retlen, a mung?bab megunhatatlan. 
Pontosabban ez a z?lds?gragu sz?momra olyan, amit b?rhol, b?rmikor ?s b?rmennyit. Persze ennek csak egyik ?sszetev?je a mung?bab, de az k?telez?. Ezen k?v?l azt tehet?nk bele, amit szeretn?nk.
T?bb v?ltozatban k?sz?tettem m?r , de amiben megegyeznek az az, hogy az ?zes?t?se, f?szerez?se az indiai ?zvil?got t?kr?zi. Ezt ?n nagyon szeretem!
Ha ?szinte akarok lenni , ?s mi?rt ne lenn?k az, lehet, hogy nem tudom pontosan le?rni a k?l?nf?le v?ltozatok ?sszetev?it, mert m?r nem eml?kszem. Szerencs?re ez nem is fontos, mert sz?mos z?lds?get keverhet?nk bele. 
Az a feh?r, g?r?gjoghurt volt ?s nagyon finom h?s?t?je a cs?p?s ragunak.
Azt hiszem, hogy ebben volt a barna bulgur is, ?gy egyt?l?tel lett bel?le.


Az elk?sz?t?se egy?bk?nt nagyon egyszer?, mert csak ?ssze kell f?zni mindent, k?l?n?sebb bonyolult el?k?sz?t?s n?lk?l. A l?nyeg az ?zes?t?s.
A mung?babot be kell ?ztatni legal?bb egy ?jszak?ra, mint a sz?razbabot, azut?n meg kell f?zni.
Az eg?sz zacsk? mung?babot meg szoktam f?zni, azut?n adagonk?nt elcsomagolva a fagyaszt?ban tartom a k?s?bbi felhaszn?l?sig.
Ugyan?gy szoktam a csicseribors?t is megf?zni ?s elcsomagolni.



Ez a v?ltozat a k?vetkez?kb?l ?llt:

  • zsirad?kon p?rolt apr?ra v?gott hagyma
  • r?pakock?kat tettem bele ?s ezt kicsit megp?roltam, mert a r?pa a legkem?nyebb hozz?val?
  • a kiv?lasztott f?szereket r?sz?rtam a hagym?ra ?s kicsit kipir?tottam, de nem szabad meg?getni
  • cukkini, s?rga-, ?s piros kaliforniai paprika kock?k ker?ltek bele
  • s?, bors ?s v?zzel fel?nt?ttem, hogy megp?rol?djon minden
Nem szoktam sok folyad?kot hagyni rajta, de ha bes?r?s?dne nagyon, akkor lehet egy kicsi v?zzel h?g?tani vagy t?lal?sn?l g?r?gjoghurttal.


 Hasonl? f?szerekb?l el?g nagy k?szletem van ?s a f?szerkever?keket k?l?n?sen kedvelem, de mell?j?k teszek m?g m?s f?szert is., mint pl. r?maik?m?nyt, kurkum?t, madras curryport .
A sabji f?szerkever?k az egyik kedvencem. Szinte mindegyik egy kicsit cs?p?s. Na j?, van, amelyik egy kicsit jobban.

Az egyik v?ltozatban ezek a f?szerek voltak. A curry lev?l nagyon j? ?zt ad ?s meg is lehet enni.



Ebben a v?ltozatban zellersz?r  volt a kieg?sz?t?je a hagyma - r?pa - mung?bab h?rmasnak. 
?s ahogy l?tom, m?g valami, de pontosan nem tudom. Tal?n cukkini volt ebben is m?g.



 Ha nem egyt?l?tel, akkor k?ret is lehet.


 Ebben a v?ltozatban szint?n sabji f?szerkever?k volt - ez a fajta el?g cs?p?s ?ssze?ll?t?s , de tettem bele m?g mild madras curryport , kurkum?t ?s r?maik?m?nyt is.
A z?lds?gek k?z?tt volt karfiol ?s tettem bele ?rpagy?ngy?t is.
Az ?rpagy?ngy?t  - gerslit - megf?ztem , miel?tt beletettem . A v?g?n ehhez a raguhoz hozz??nt?ttem egy deciliternyi s?r? k?kusztejet.
Egy kis g?r?gjoghurt ennek is j?t tesz, mert el?g cs?p?sre siker?lt. Esetleg kev?s citroml?vel is meg lehet locsolni.
Ez olyan tartalmas lett, hogy k?retk?nt sok lenne, de egyt?l?telnek j?l meg?llja a hely?t.
Esetleg naan keny?r vagy csapati vagy valamilyen lep?nykeny?r kieg?sz?theti ezeket a ragukat.


Itt is megtal?ltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/

Folytats a blogon ... https://daisyterme.blogspot.com/2020/...

sponsored links

Keres?s