Morzsás karfiol tepsiben

2010-10-18

sponsored links

Visszatértem...mert már túl sokan kérdezték, hogy miért nem írok, szóval félek, hogy elveszítem a sok-sok olvasómat. :) Zsuzsi kedvéért írom ezt a vega receptet, hogy nehogy abbahagyja a fõzést! Úgyhogy Zsuzsikám, próbáld ki!

A párom anyukája szokta így csinálni. Bár én még sosem ettem belõle, de mesélés alapján próbáltam rekonstruálni.

 

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol

200ml tejföl

200ml tejszín

2 tojás

kakukkfû

frissen õrölt bors

trapista sajt

250 g zsemlemorzsa

 

A karfiolt rózsáira szedtem és zubogó sós vízbe dobáltam. Mikor megpuhultak, felsorakoztattam a karfiolrózsákat egy tepsiben és reszeltem rá sajtot. A tejszínt, a tejfölt, egy kis marék apróra vágott kakukkfüvet és a két tojást összekevertem és ezt a szószt öntöttem a sajtos karfiolra. 180 fokon kb 20 percet sütöttem. Közben a zsemlemorzsát egy fél evõkanál libazsíron barnára pirítottam. Mikor a karfiol már kezdett pirulni, rászórtam a zsemlemorzsát és még 5 percig hagytam a sütõben. Tejföllel tálaltam.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2010/10/18/morzs...

sponsored links

Keres?s