Mokka torta

2010-10-19

sponsored links

      Az úgy volt, hogy ez a torta lassan már egy hónapja elkészült, csak közben én más városba költöztem (az egyetem miatt, mindig ez van októberben), meg elromlott a laptopom és akkor kiderült, hogy nincs internetem úgy, hogy összejött minden apróság ahhoz, hogy ne tudjak postolni. Mikor viszont már minden lehetõségem adott lett volna, akkor kaptam (kaptunk) duplán is kreatív blogger díjat, amit ezúton is köszönök és nagyon restelem, hogy még nem született meg a bejegyzés a dologról, de az a helyzet, hogy úgy döntöttünk egy közös post születik majd és 7 közös tulajdonságunkat írjuk majd le, na ezzel meg az a probléma, hogy mivel nem vagyunk egy városban nehéz egyeztetni, de igérem pótoljuk a hiányosságunk. Közben meg elértük a 6000 látogatót, aminek feletébb örülünk. :)
       Szóval a torta, Nagymamámnak készült és mivel Nagymamám igazán jó cukrász kisebbkori emlékeimbõl úgy emlékeztem, hogy õ nagyon szereti az ilyen kávés tésztát, tortát, ezért ez neki lett kreálva.
Eddig meg is voltam, kész az ötlet, hogy milyen lesz a torta, de a díszítés sehogy sem akart összeállni, azt tudtam, hogy az egész tortát nem akarom fondanttal burkolni. Kérdésemre, egy igazán kedves barátom segített, abban a kérdésben, hogy mi is kerüljön a tetejére? könnyedén azt felelte, hogy egy kávéscsésze.



Hozzávalók:
  • A tésztához:


    • 8 db tojás
    • 160 g kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 200 g liszt
    • 1 dl erõs feket kávé
  • A krémhez:
    • 400 ml tejszín
    • 250 g mascarpone
    • 1 tasak vanília cukor
    • 8 evõkanál cukor
    • 2 plikk instant kávé

      Elsõ lépésként szétválasztjuk a tojásokat. A tojásokfehérjébõl a cukorral és a csipet sóval kemény habot verünk, majd egyessével beledolgozzuk a tojások sárgáját is, majd a apránként a lisztet, végül a lisztet keverjük bele. Ha ezzel megvagyunk sütõpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Elõmelegített sütõben, tûpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült hagyjuk teljesen kihülni, majd háromba vágjuk.
      A krémhez a tejszínbõl kemény habot verünk, majd belekeverjük a mascarponet a vanília cukrot, a cukrot és a kávét. Ha szeretnénk még picit fokozni az íz élményt, akkor adhatunk hozzá egy pici rumot.







Fondantina



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s