Mogyorós cukkinis muffin Szafi sütilisztel
sponsored links
Már egyszer megsütöttem ezt a muffint, de akkor cukkini helyett natúr görög joghurt volt benne és rum helyett fahéj. Úgy is nagyon finom volt, de ez még sokkal jobb lett. Összekever megsüt típusú sütemény, jó beltartalmi értékekkel kevés zsír és szénhidráttartalommal. Nagyon puha, szaftos és légies süti lett, amiért megérdemli, hogy bár csak egy kis szerény muffin de helyet kapjon a blogon :)
Hozzávalók:
2 tojás
egy 25 cm cukkini fele, kivájva a belseje, lereszelve
1 evk rumaroma
4 evk mogyorópehely (2 a tésztába, 2 a tetejére)
(elhagyható, akkor nem lesz mogyorós, vagy darált dió is mehet helyette)
2 evk karobpor
fél tasak sütpor
100 ml víz
100 g Szafi süteményliszt
A tojásokat feltöröm, hozzáreszelem a cukkinit, beleszórok két evk mogyórópelyhet és hozzáöntöm a vizet. Nem túl bizalomgerjesztõ lesz az összekevert végeremény. Hozzászórom a lisztet, karobport és sütõport. Alaposan elkeverem. Pici csomók vannak benne a mogyorópehelynek köszönhetõen. 6 szilikon muffinformába adagolom, megszórom a tetejét mogyorópehellyel és 190 fokon kb. 10 percet sütöm.
A Facebook-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A teljes adag 45 g szénhidrátot tartalmaz. Egy muffin szénhidráttartalma: 7,5