Mogyorós csók

2010-11-07

sponsored links

Ugye, inkább fasírtnak néz ki a dolog, mint sütinek?
Pedig nagyon klassz kis recept, az íze leginkább azokhoz a -nagyon intenzív mogyoróízû- apró mogyorós csókokhoz hasonlít, amit gyermekkoromban lehetett kapni, mostanság meg néha egy-egy piaci árusnál tûnik fel kuriózumként.
Elég szkeptikus voltam ezzel az 5 hozzávalóval, biztosra vettem, hogy változtatni kell majd a recepten, mert ha nem teszek bele lisztet, folyni fog az egész. Ehhez képest, ki tudja, milyen fizikai-kémiai törvényszerûség folytán, de ahogy a mogyoróvaj a tojással összekeveredett, felhígulás helyett sûrû, formázható masszává változott.

Tessék kipróbálni, nálunk a 3 gyerek plusz egy kisvendég 5 perc alatt tüntetett el egy tepsinyit belõle!


Mogyorós csók

Hozzávalók: 1 csésze mogyoróvaj, 1 csésze barna cukor, 1 nagy tojás, 1/2 csésze apróra vágott fehér csokoládé, 1 tk szódabikarbóna
Elkészítés: A hozzávalókat a csoki kivételével dolgozzuk össze késes robotgépben, majd a csokit kézzel gyúrjuk hozzá.
Kézzel formázzunk a masszából apró golyócskákat, és pakoljuk õket sütõpapírral bélelt tepsire, ne túl közel egymáshoz, mert jól meg fognak nõni.
180 fokon 9 perc alatt süssük meg, majd hagyjuk 1 percet hûlni a tepsin, mielõtt tálcára szednénk.
Tipp: Olcsóbb és adalékanyagmentes mogyoróvaj készíthetõ házilag sótlan pörkölt földimogyoróból. A mogyorót késés robotgépben magas fokozaton pár percig daráljuk, 1-2 csepp olajat hozzáadva krémmé áll össze, ezután daráljuk tovább annyi ideig, amíg eléri a kívánt -darabosabb vagy krémes- állagot.


Na és még egy tipp: A golyócskák meggyúrása után ne mossunk szappannal kezet, csak tiszta vízzel. A mogyoróolaj és a tojás jobban hidratálja a bõrt, mint egy átlagos kézkrém. :)


Folytats a blogon ... mamihami.blogspot.com/2010/11/mogyoro...

sponsored links

Keres?s