Mogyor?vajas csupa-mogyor? keksz
sponsored links
Egy kis ropogtatni val?t hoztam a visszat?rt t?liesebb napokra. Az a j?, hogy egyszerre keveset lehet csak bel?le megenni, mert sok "anyag" van benne.
Hozz?val?k:
20 dkg finomliszt (lehet a fele teljes ?rl?s?)
10 dkg barnacukor vagy ny?rfacukor
2 csomag van?li?s cukor
10 dkg mogyor?vaj
1 dl n?v?nyi tej
1 tk. s?t?por
10 dkg f?ldimogyor?
2 ek. olaj
2 ek. s?rgabaracklekv?r
Elk?sz?t?s:
Keverj?k ?ssze a lisztet a cukorral, van?li?s cukorral, s?t?porral. Ehhez keverj?k hozz? az el?zetesen ?sszekevert mogyor?vajat ?s tejet. Alaposan dolgozzuk ?ssze, ?s s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tegy?nk kedv?nk szerinti form?kat. ?n a v?g?n lekentem olajjal ?s s?rgabaracklekv?rral ?sszekevert "kever?kkel", majd ebbe "ragasztottam" bele az el?zetesen rusztikusra t?rt mogyor?darabokat.