MOCCA MACARON
sponsored links
Megint macaron... Beleszerettem ebbe a különleges süteménybe. Mondjuk néha megizzaszt a készítése, de megéri, mert a végeredmény kárpótol érte. Tavaly még mumusként tekintettem a macaronra, mára már nem rettenek meg tõle. Lényeg, hogy minden apró részletre oda kell figyelni. Szerintem leginkább a mandulalisztre kell ügyelni, hogy valóban liszt legyen és a fehérjét sem árt öregíteni a konyhapulton 1-2 napig... Most kávés ízben készült, mert az olyan télies hangulatú... A krémje intenzív mocca ízû lett, úgy hogy ellensúlyozta a korongok édeskés ízét. Korábban is készült, az Itt látható...
Hozzávalók: 12,5 dkg mandula, 25 dkg porcukor, 12,5 dkg tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor, 1 púpos kanál keserû kakaópor.
Kávékrém: 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 2 kanál liszt, 1 kanál keserû ...