Miso leves
sponsored links
Nem tudok sokat a japán konyháról, ezért nem is akarom állítani, hogy az alábbi levesnek van egyáltalán köze valamilyen japán ételhez, de azért néhány alapanyaguk fellelhetõ benne. Még jónéhány héttel ezelõtt megvettem egy dobozt, amin azt írta, hogy Miso soup. Olyan áron vesztegették, hogy azt mondtam: ennyiért nem kár akár bukni is a dolgot. Három tasakocska volt benne, valamilyen barnás krémmel, leginkább a currypasztához hasonlíthatom. Elolvastam a dobozon lévõ felhasználási javaslatot, s aztán mentem a magam feje után. A végeredmény nagyon jó lett, bár kissé igen becsiliztem, pedig az egész paprika csak akkora volt, mint a negyed kisujjam. :P S hogy miért pálcikát tettem a leves mellé? Mert ilyen-olyan mûsorokban azzal láttam, hogy eszik a levest is. Kieszik vele a sûrûjét, a levét meg egyszerûen kiisszák. Mi is mókáztunk egyet a pálcikás levesevéssel, a levét azonban kanalaztuk. :)
Miso leves
Hozzávalók 4 személyre: 1 húsos csirkemellcsont, 5 cikk fokhagyma, 1 diónyi friss gyömbér, 1/2-1 csípõs paprika, olívaolaj, 2 dkg szárított vegyes gomba (vargánya, laska, júdásfüle), 1 sárgarépa, 1 nori-lap, 80 g ...