Miso leves a mi szánk íze szerint
sponsored links
A távol-keleti klasszikus néhány magyar alapanyaggal
Nemrég szerencsém volt részt venni egy elsõosztályú japán-koreai vacsorán (itt egy képriport róla). Megpróbáltunk szinte mindent megkóstolni az érlelt marhától elkezdve a tengeri herkentyûkön keresztül a sült tésztáig.
A tesóm rendelt egy miso (miszó) levest is, nagy levesrajongóként rögtön rákattantam, másnap mentem is az egzotikus cuccokat árusító üzletbe miso pasztáért. Errõl az egyrõl biztosan tudtam, hogy kell bele, sõt, Gordon Ramsay más ételhez is használta, úgyhogy mindenképpen be akartam szerezni.
Utánanéztem, hogy az eredeti miso leves mibõl készül, de õszintén szólva az én verzióm és az étteremben fogyasztott leves íze között nem nagyon találtam különbséget. Persze én nem vagyok japán ...
Miso leves kis magyar beütéssel, gazdagon
Hozzávalók 4 fõre:
4 ek miso paszta
1 l húsleves ...