Mire haszn?ljuk a toj?sfeh?rj?t? - 10 TIPP
sponsored links
Sokan szembes?lnek a probl?m?val, hogy bizonyos receptek eset?ben kimarad a toj?sfeh?rje ?s ezzel valamit kezdeni kell, mert nincs sz?ve az embernek kidobni ezt a remek alapanyagot! Egy darab toj?s ?tlagos toj?sfeh?rje tartalma kb. 30 g. Ha ?sszegy?jt?ttetek egy csom?t bel?le ?s a h?t?ben t?rolj?tok, akkor ?rdemes a fenti mennyis?get megjegyezni a m?r?skor.
Most 10 tippet hozok nektek, hogy mihez is kezdjetek a toj?sfeh?rj?vel!
- S?tem?nyek! Mehet macaronba, szolnoki habos islerbe, Julia Child f?le t?sztakos?rk?ba, pavlov?ba, habcs?kba, k?kuszcs?kba, habgalusk?ba pl. a mad?rtej eset?ben, poh?rkr?mekbe, m?glyarak?s tetej?re, p?sp?kkeny?rbe... Hosszasan sorolhatn?m m?g! A legegyszer?bb alternat?va, ha finom s?tem?nyben gondolkozunk.
- Adj?tok hozz? r?ntott?hoz a marad?k feh?rj?t vagy p?ld?ul bund?s keny?rhez, lecs?hoz. Az igazi di?t?z?k mell?zik a toj?ss?rg?j?t ?s feh?rj?t fogyasztanak, mivel kiv?l? feh?rjeforr?s, de a koleszterintartalomt?l nem kell f?lni, mint a s?rg?j?n?l.
- Kand?rozzatok szirmokat vele porcukorral vegy?tve. P?ld?ul az ibolya ilyen.
- H?sok t?ltel?k?be is mehet a toj?sfeh?rje, mint "k?t?anyag".
- A toj?sfeh?rje fagyaszthat?, majd felhaszn?lhat? k?s?bb is, hab?r a hab m?r nem lesz bel?le.
- A zavaros h?slevest "megtiszt?thatjuk egy kis toj?sfeh?rj?vel. A Consomm? k?sz?t?s?hez is t?bbek k?z?tt toj?sfeh?rje kell.
- M?zeskal?cs d?sz?t?s?re vagy m?zes puszedli k?sz?t?s?hez felhaszn?lhat?.
- Vonjunk be vele f?szer mandul?t, di?t, mogyor?t r?gcs?lnival?nak.
- Pan?roz?sra is kiv?l?!
- H?zi arcpakol?sok, arcrad?rok is k?sz?thet?ek toj?sfeh?rj?b?l.
Nem z?rom le ezt a bejegyz?st v?glegesen, mivel mindig ?jabb ?s ?jabb ?tletekbe botlok. Id?nk?nt kieg?sz?tem egy-egy friss felhaszn?l?si tippel.