Minik?poszt?k mennybemenetele - a rakott kelbimb?
sponsored links
Szeretek rakott ?teleket k?sz?teni. Az az ?zkavalk?d, ami ilyenkor keletkezik mindig levesz a l?bamr?l, hiszen egyszerre van benne k?ret, h?s, z?lds?g ?s ?ntet. S mikor mindez ?sszes?l, hmmmm...
T?len viszonylag sok k?poszt?s ?telt esz?nk, legyen az ?des-, savany?-, vagy kelk?poszta, k?nai kel, vagy Mr. Kardos egyik kedvence a kelbimb?, ami ?ts?lve igaz?n kr?mes ?llag? lesz. Tal?n ?pp ennek meg?rz?se, s?t fokoz?s?ra nem rizst, hanem krumplip?r?t haszn?lok, s alulra nem teszek z?lds?get.
El?sz?r is j?n egy habosra kikevert burgonyap?r?. ?n vajat ?s tejet haszn?lok a f?tt krumplihoz, de sokan tejf?llel laz?tj?k. A tepsi alj?ba bor?tom az eg?szet - nem kenem ki.
Erre halmozom a hagym?n pir?tott, f?szerezett dar?lth?st, majd a fagyos kis z?ld g?mb?ket. Miut?n a mirelit z?lds?geket alapvet?en blans?rozz?k, ?n nem szoktam el?f?zni, de aki agg?dik miatta, nyugodtan tegye meg. Ha nyers kelbimb?t haszn?lok, akkor viszont minden esetben el?f?z?m.
Egy nagy poh?r tejf?lt elkeverek egy eg?sz toj?ssal, s?val, ?r?lt f?szerk?m?nnyel, s meglocsolom vele az ?tel tetej?t. 180 fokon, el?sz?r aluf?li?val lefedve, k?r?lbel?l 40 percet s?t?m.
B?r Nagyl?b nincs oda a k?poszt?k?rt, bizonyos form?it nagyon szereti, mint p?ld?ul a fentit is.
Ha a kelbimb? nem ?zlik a csal?dnak, b?rmilyen m?s z?lds?ggel elk?sz?thet?. Pr?b?lj?k ki!