Mini penne portobello szósszal

2010-10-05

sponsored links

Egyre jellemzõbb mostanában, hogy hétvégén egy kedvelt gasztroblogger aktuális bejegyzésébõl fõzök. Kicsi Vú bejegyzése nagyon adta magát, Valaki szereti a gombát, Mókamiki a tésztát, én meg a gyors ételeket. 11-re értünk haza a vásárlásból, 12-re már szerintem aludt a fiatalkorú (amolyan jó bölcsis módjára). Én egyébként szintén tagliattéval szeretettem volna, de elfelejtettünk venni, így is nagyon finom volt.

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon
  • 1 fej hagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 25 dkg laskagomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • só, bors
  • kicsi olívaolaj
  • 20 dkg mini penne

A bacont egy kevés olivaolajon kiolvasztottam, majd kiszedtem a jól átsült darabokat. A nagyon kicsire aprított hagymát megpároltam a visszamaradt zsiradékon, a végén hozzátettem az átnyomott fokhagymát is. Közben megmostam a laskát (nem egy bizalomgerjesztõ darab, de sebaj), a nagy tönkjét levágtam, kidobtam, a maradékot csíkoztam. Amikor a hagymák elkészültek, hozzáadtam a gombát, kicsit átforgattam, majd felöntöttem a tejszínnel és borsoztam. Felcsíkoztam az aszalt paradicsomot is, beletettem, és hagytam az egészet rotyogni úgy 10 percet. Közben kifõztem a tésztát elõírás szerint, és tálaltam.

4 adag, az eredeti tehát Kicsi Vútól


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s