Minek ide bolti j?t?k
sponsored links
Az nem ?rt meglepet?sk?nt, hogy a gyereknek legkev?sb? a j?t?kai a j?t?kok, hogy a feln?tt t?rgyak mindig, minden k?r?lm?nyek k?z?tt sokkal izgalmasabbak. De ?szint?n sz?lva arra az?rt nem sz?m?tottam, hogy amivel majd a legt?bbet fog elmolyolni, az egy kupac tasakos f?szer, eg?szen konkr?tan (mert ez sem mindegy) F?szer?szes f?szer.
Szerintem a h?z l?tez? ?sszes pontj?r?l vad?sztam m?r ?ssze bel?l?k. Paplan al?l, szennyeskos?rb?l, mos?g?pb?l (mosogat?g?pb?l szerintem csak az?rt nem, mert azt m?g nem tudja kinyitni), az ?sszes szekr?nyb?l, t?sk?kb?l, f?rd?j?t?kok k?z?l ?s folytathatn?m m?g a felsorol?st. A vil?gb?ke k?lt?zik be hozz?nk, ha el?veszem ezeket a f?ltve ?rz?tt kincseket. Szigor?an pap?rt?sk?ban "t?lalva", hisz ut?na abban hurcol?ssza mag?val mindenhov? ?s dugdossa, pakol?ssza meg?ll?s n?lk?l. Nem tudom, hogy nem unja meg. Semmi m?st nem szeret ?gy hurcib?lni, mint ezeket. Pr?b?ltam m?r hagyom?nyos f?szeres tasakokat is a nagysz?l?kn?l v?szhelyzet eset?n, az sem volt rossz, de a tuti befut? egy?rtelm?en a F?szer?szes. Mi?rt? Egyr?szt kisebb maga a tasak, k?nnyebb megfogni, r?ad?sul cs?r?g-z?r?g, lehet gy?r?getni ?s ?tl?tsz?. ?szint?n sz?lva minden elismer?sem a csomagol?s min?s?g??rt (a f?szereik?rt val? rajong?somat m?r t?bbsz?r kifejtettem kor?bban), mert ilyen kik?pz?s mellett m?g egyetlen tasak sem lyukadt ki. B?r ?szint?n sz?lva, ami?ta egyre n? ?s ?gyesedik Pr?ccs, m?r korl?tozom, mely f?szereket kaphatja meg (a pirospaprika p?ld?ul nem tartozik k?z?j?k). :)
?s ha m?r f?szerekr?l van sz?, olyan receptet hozok, amibe j? sok kell bel?le. :) Van benne azsalt s?rgabarack is, tudom, az aszalv?nyokat sokan tiltj?k a di?t?ban. ?n sz?molva, kis mennyis?gben m?g sosem tapasztaltam, hogy gondot okozna. Ebben a receptben picit t?bb, mint 1 aszalt s?rgabarack jut egy f?re, ez nem olyan ?ri?s adag. :) Az ?ze miatt pedig v?tek kihagyni bel?le. :)
A recept a Kif?zt?k online gasztromagazinban is megjelent.
Marokk?i f?szeres marharaguleves
Hozz?val?k 6-8 szem?lyre
50 dkg marhacomb
1 kisebb v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
1 h?mozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 csicseribors?-konzerv (40 dkg)
10 db aszalt s?rgabarack (cukrozatlan) - elhagyhat? - kb. 7 dkg
1 te?skan?l ?r?lt pirospaprika
1 k?v?skan?l ?r?lt fah?j
1 k?v?skan?l ?r?lt r?mai k?m?ny
1 k?v?skan?l ?r?lt koriandermag
s?
ol?vaolaj
frissen ?r?lt bors
1,2 l v?z
a t?lal?shoz:
4 ev?kan?l frissen apr?tott mentalev?l
A megpucolt v?r?s- ?s fokhagym?t felapr?tjuk, a h?st felkock?zzuk, s?zzuk ?s borsozzuk. Vastag alj? faz?kban kev?s olajat hev?t?nk ?s kb. 5 perc alatt megs?tj?k rajta a v?r?shagym?t. Hozz?adjuk a fokhagym?t, majd 1 perc m?lva a h?st, ?s n?h?ny percig nagy l?ngon s?tj?k. F?szerezz?k ?s fel?ntj?k a v?zzel. Hozz?adjuk a paradicsomot ?s az aszalt s?rgabarackot, majd forr?st?l sz?m?tva kb. 1,5 ?r?ig f?zz?k. A f?z?si id? v?ge el?tt 15 perccel hozz?adjuk a lesz?rt csicseribors?t is, ?s k?szre f?zz?k. Az apr?tott ment?val megsz?rva t?laljuk.
CH tartalom: 15 g CH/f? - 8 f?re sz?molva (ebb?l 5 g gyors CH, ha aszalt s?rgabarackot is tesz?nk bele)
Kal?riatartalom: 228 kcal/f? - 8 f?re sz?molva
Szerintem a h?z l?tez? ?sszes pontj?r?l vad?sztam m?r ?ssze bel?l?k. Paplan al?l, szennyeskos?rb?l, mos?g?pb?l (mosogat?g?pb?l szerintem csak az?rt nem, mert azt m?g nem tudja kinyitni), az ?sszes szekr?nyb?l, t?sk?kb?l, f?rd?j?t?kok k?z?l ?s folytathatn?m m?g a felsorol?st. A vil?gb?ke k?lt?zik be hozz?nk, ha el?veszem ezeket a f?ltve ?rz?tt kincseket. Szigor?an pap?rt?sk?ban "t?lalva", hisz ut?na abban hurcol?ssza mag?val mindenhov? ?s dugdossa, pakol?ssza meg?ll?s n?lk?l. Nem tudom, hogy nem unja meg. Semmi m?st nem szeret ?gy hurcib?lni, mint ezeket. Pr?b?ltam m?r hagyom?nyos f?szeres tasakokat is a nagysz?l?kn?l v?szhelyzet eset?n, az sem volt rossz, de a tuti befut? egy?rtelm?en a F?szer?szes. Mi?rt? Egyr?szt kisebb maga a tasak, k?nnyebb megfogni, r?ad?sul cs?r?g-z?r?g, lehet gy?r?getni ?s ?tl?tsz?. ?szint?n sz?lva minden elismer?sem a csomagol?s min?s?g??rt (a f?szereik?rt val? rajong?somat m?r t?bbsz?r kifejtettem kor?bban), mert ilyen kik?pz?s mellett m?g egyetlen tasak sem lyukadt ki. B?r ?szint?n sz?lva, ami?ta egyre n? ?s ?gyesedik Pr?ccs, m?r korl?tozom, mely f?szereket kaphatja meg (a pirospaprika p?ld?ul nem tartozik k?z?j?k). :)
?s ha m?r f?szerekr?l van sz?, olyan receptet hozok, amibe j? sok kell bel?le. :) Van benne azsalt s?rgabarack is, tudom, az aszalv?nyokat sokan tiltj?k a di?t?ban. ?n sz?molva, kis mennyis?gben m?g sosem tapasztaltam, hogy gondot okozna. Ebben a receptben picit t?bb, mint 1 aszalt s?rgabarack jut egy f?re, ez nem olyan ?ri?s adag. :) Az ?ze miatt pedig v?tek kihagyni bel?le. :)
A recept a Kif?zt?k online gasztromagazinban is megjelent.
Marokk?i f?szeres marharaguleves
Hozz?val?k 6-8 szem?lyre
50 dkg marhacomb
1 kisebb v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
1 h?mozottparadicsom-konzerv (40 dkg)
1 csicseribors?-konzerv (40 dkg)
10 db aszalt s?rgabarack (cukrozatlan) - elhagyhat? - kb. 7 dkg
1 te?skan?l ?r?lt pirospaprika
1 k?v?skan?l ?r?lt fah?j
1 k?v?skan?l ?r?lt r?mai k?m?ny
1 k?v?skan?l ?r?lt koriandermag
s?
ol?vaolaj
frissen ?r?lt bors
1,2 l v?z
a t?lal?shoz:
4 ev?kan?l frissen apr?tott mentalev?l
A megpucolt v?r?s- ?s fokhagym?t felapr?tjuk, a h?st felkock?zzuk, s?zzuk ?s borsozzuk. Vastag alj? faz?kban kev?s olajat hev?t?nk ?s kb. 5 perc alatt megs?tj?k rajta a v?r?shagym?t. Hozz?adjuk a fokhagym?t, majd 1 perc m?lva a h?st, ?s n?h?ny percig nagy l?ngon s?tj?k. F?szerezz?k ?s fel?ntj?k a v?zzel. Hozz?adjuk a paradicsomot ?s az aszalt s?rgabarackot, majd forr?st?l sz?m?tva kb. 1,5 ?r?ig f?zz?k. A f?z?si id? v?ge el?tt 15 perccel hozz?adjuk a lesz?rt csicseribors?t is, ?s k?szre f?zz?k. Az apr?tott ment?val megsz?rva t?laljuk.
CH tartalom: 15 g CH/f? - 8 f?re sz?molva (ebb?l 5 g gyors CH, ha aszalt s?rgabarackot is tesz?nk bele)
Kal?riatartalom: 228 kcal/f? - 8 f?re sz?molva