Mindent bele bableves
sponsored links
Az ?sszes, enyh?n sz?lva nem t?l kedvez?, k?r?lm?ny ellen?re f?ztem h?sv?tra egy kis f?st?lt cs?lk?t, term?szetesen toj?ssal egy?tt. ?s m?g volt egy darab f?st?lt tarja is itthon, amit el?gg? el nem ?t?lhet? m?don m?r egy ideje a fagyaszt?ban t?roltam. Egy?tt f?ztem meg a kett?t. A cs?l?k csont n?lk?li volt, egyszerre puhult meg a tarj?val.
?s mint mindig, ilyenkor nemcsak a h?st, a toj?st essz?k meg sz?vesen, hanem a f?st?lt ?z? l?t, amiben f?tt a h?s, is sajn?ln?m ki?nteni, ez?rt ?ltal?ban bablevest vagy frankfurti levest (vagy valami m?st) szoktam bel?le f?zni.
Most kiz?r?lag a m?lyh?t? k?szlet?b?l v?logattam a levesbe val?kat. Volt kb. 20 dkg fejtett bab, ugyanannyi s?rga h?vely? z?ldbab, egy kisebb zacsk?ban, felv?gott ? megm?rtem, 15 dkg ? zellersz?r (Akkor szoktam fagyasztani, ha veszek egy csomaggal, ?s nem fogy el, kis darabokra felv?gom. M?rtogatni vagy csak ?gy, elr?gcs?lni ?gy m?r nem j?, de levesbe igen.). ?s r?szben a sz?n kedv??rt raktam m?g bele egy mar?knyi b?bir?p?t is.
Egy nagyon laza, fokhagym?s, pirospaprik?s r?nt?ssal ?ppen csak s?r?tettem.
Mivel egyt?l?telnek sz?ntam, csin?ltam m?g egy toj?sb?l galusk?t is. A toj?sba kevertem egy kis s?t, egy j? nagy kan?lnyi foksnidlinget (szint?n fagyasztott, m?g a tavalyib?l), kb. k?t ev?kan?l gr?zt, ?s annyi durumlisztet, hogy ?ssze?lljon, de ne legyen kem?ny. Kiskan?llal szaggattam a lass? forr?sban l?v? levesbe.
A tarj?t kicsi kock?kra v?gtam, azt csak a t?lal?sn?l tett?k a t?ny?rba.