mindennapos kása

2010-09-07

sponsored links

Már nagyon régóta tervezem megírni ezt a posztot, de mindig olyan korán van még fotózáshoz, amikor készül a kása, hogy csak nehezen jött össze.

Mostanában nagyon megszerettük a kását reggelire, rettentõen egyszerû recept és a variációk száma végtelen.
Az alaphelyzet az, hogy két fõre háromnegyed csészényi (ami kb. 2dl-s) zabpelyhet fõzõk meg dupla mennyiségû vízzel.
Amikor kezd besûrûsödni már beledobom a marék mazsolát, hogy picit puhuljon benne.
Majd a tûzrõl levéve hozzákeverek fahéjat (sokat), és egy kiskanál mézet.

Ezután jön a kaland, jöhetnek a különbözõ dúsítások variációi.
Az eddig felhasznált és egymással kevert csemegék: friss gyümölcsök, pirított napraforgómag, - tökmag, - szezámmag, dió - és mogyorófélék apróravágva, cukormentes szilvalekvár, gyömbér, kókuszreszelék, mák, aszaltgyümölcs.

A képen épp a háromkörtés - pirított szezámmagos verzió látható.

Folytats a blogon ... vajaspanko.blogspot.com/2010/09/minde...

sponsored links

Keres?s