Mindennapi kenyerünk - banánkenyér, gabona nélkül

2010-11-28

sponsored links



A mindennapi azért túlzás, de az utóbbi idõben úgy alakult, hogy hétfõnként, tízóraira ezt csomagolom.
A tojással még mindig óvatosan bánunk, bár hazudnék, ha azt mondanám, sosem szegem meg a tilalmat, és a sárgáját óvatosan kezdem visszaadni.

Ez a kenyér azért jó, mert a tojásfehérjét - lisztjeinkben nincs sikér, így tojással tartjuk össze õket - a banán helyettesíti.
Egy tojássárgáját egy pürésített banánnal összekeverek, fele-fele arányban teszek hozzá áztatott darált mandulát és darált kókuszreszeléket, annyit, hogy összedolgozva szép sima gömböt kapjak.
Formázom, majd sütõpapírral kibélelt edényben 170 fokon lassan átsütöm.


Folytats a blogon ... makospatko.blogspot.com/2010/11/minde...

sponsored links

Keres?s